
Kulinarny sukces naszych uczniów w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym
21 października trzy dwuosobowe drużyny uczniów z naszej szkoły wzięło udział w 6 Wrocławskim Kulinarnym Rajdzie Młodych Mistrzów, organizowanym przez Haston City Hotel we Wrocławiu. Przygotowane przez nich faszerowane udka z kurczaka oceniane były przez znamienite jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Karol Okrasa, Robert Sowa, Marcin Budynek, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz, Wiesław Bober, Giancarlo Russo i Teo Vafidis. Na 14 drużyn startujących w eliminacjach nasi uczniowie zdobyli bardzo wysokie noty, plasując się w pierwszej połowie!
Oliwia Dudek i Nikola Bernatowska z klasy 4AG zakwalifikowały się do ścisłego finału, który odbył się następnego dnia podczas 9 Kulinarnego Rajdu Mistrzów. W trakcie uroczystej gali wieczornej dowiedzieliśmy się, że nasze uczennice zajęły 2 miejsce w tym turnieju, zdobywając 675 punktów na 700, tylko 18 punktów mniej od drużyny z wrocławskiej szkoły gastronomicznej. Gratulujemy wszystkim startującym uczniom wysokich not a vice-mistrzyniom ogromnego sukcesu w tak prestiżowym konkursie!