Wycieczka zawodoznawcza uczniów klas gastronomicznych do Poznania

Wycieczka zawodoznawcza

W dniach 17-19.05.2023 r. uczniowie klas technikum gastronomicznego (1AG, 2 AG i 3 AG) uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do Poznania. W programie wycieczki znalazły się: Arboretum i Zamek w Kórniku, Muzeum Archeologiczne, a także Muzeum Rogala w Poznaniu, w którym uczestnicy wzięli udział w warsztatach z pieczenia rogali świętomarcińskich oraz zostali poczęstowani oryginalnymi wyrobami. Na wyjeździe nie zabrakło również zwiedzenia w południe poznańskiego rynku z przepięknymi koziołkami oraz rekreacji w parku trampolin Fly Park. Ostatniego dnia uczniowie uczestniczyli w wykładzie w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, podczas którego zostały zaprezentowane główne kierunki i działania uczelni.

Uczestnicy wycieczki wrócili do domu pełni uśmiechu i niezapomnianych wrażeń, a podziękowania za udany wyjazd skierowali do organizatora, p. Małgorzaty Wierzbickiej i opiekunek – p. Patrycji Taler. p. Joanny Tyrpak i p. Joanny Knutelskiej.

Skip to content